Skip links

A Lovestory

06.06.19 stod vi fylt av glede på den norske ambassaden i Lisboa. 1 år og 4 måneder før det stod vi sammen for første gang. På en fjelltopp i Spania..

Vi skulle bare ut på en liten tur og la hundene bli kjent etter å ha møttes gjennom felles bekjente. Kanskje bli hunde-venner uten tanker om noe annet. Helt uanstrengt og utilgjort. Bare en fin tur.

Underveis avdekket hvert skritt en felles kjærlighet for natur, eventyr, dyr og musikk.

Vi stod på toppen og så ut over landskapet uvitende om at denne dagen ville forandre alt. Så delte vi vår aller første solnedgang med musikk fra bilen.

I stedet for mitt forslag om å ta kvelden alene med knekkebrød, endte den med et indisk måltid på en restaurant som senere faktisk viste seg å eies av bengalere (jeg er adoptert fra Bangladesh).

Der møttes øynene våre, og det gikk til slutt opp for begge at dette var en dag helt utenom det vanlige, en dag som ville forandre alt. For siden har vi delt hver dag sammen, sorger og gleder, ledd og løst utfordringer og tatt mange tålmodige, modige og gode valg.

Det viktigste valget har vært, og er fortsatt, å sette kjærligheten først. La den styre, være verdien og følelsen vi navigerer etter. Det er guiden ved vår side, og den stod like standhaftig og glødende med oss da vi ga hverandre vårt ja om å dyrke kjærligheten hver eneste dag som kommer. 

Vi giftet oss i det stille på en torsdag. Bare oss to i fred og ro. Ingen feiring. Ingen bryllupsreise. For oss er hver dag en feiring, hver måned en bryllupsreise og alle vi møter er gjester som er med på festen. 

Vi elsker hverandre og er uendelig takknemelige for at vi møttes og nå får berike hverandres hverdag med godhet, nærhet, latter, natur og eventyr.

Underveis har vi åpnet alle skap og skuffer. Sluppet inn lys i mørke kroker og ryddet bort gamle ting, vaner, jobber, “venner” og relasjoner. En virkelig vårrengjøring før sommeren i vårt forhold skulle begynne. 

Og forandring kan være utfordrende. Det er ofte enkelere å akseptere ting som de er i stedet for å løfte foten fra trinnet man står på og tilsynelatende miste fotfeste. Men det er bare for et lite øyeblikk før man så planter foten godt på neste nivå. Motgiften til stagnasjon er bevegelse. 

Det er ihvertfall sånn vi ser det, og skrittene vi har tatt  har ført oss til et godt sted i Portugal på landet blant korkeiker, rik kultur, hav og fjell og varme mennesker, og på innsiden til et tilfreds og lykkelig sted i oss selv. Et ærlig og godt fundament vi kan stå for og et godt liv vi er stolte av. 

For oss er et godt liv et enkelt liv. Vi har det vi trenger og verdsetter tid høyere enn noe annet.

Vi er priviligerte som hver dag får følge drømmene våre og som har hatt muligheten (og tatt muligheten) til å trykke på pauseknappen en periode for å kjenne på og tenke igjennom hvor kursen skal gå videre.

Det vi har funnet ut så langt er: 

1 – Vi er hjemme i Portugal. 

2 – Vi er allerede lykkelige med det vi har. 

3 – Jeg vil ved siden av coaching, fordype meg videre i keramikk (gled dere til kolleksjonen!). 

4 – Kristian vil fra høsten starte Sobreiras Studios med grafiske- og markedsføringstjenester. 

5 – Vi ser etter et tradisjonelt Portugisisk hus som vi kan gradvis pusse opp og gjøre til vårt hjem og atelier. 

Vi gleder oss til reisen videre, og til å dele noen oppdateringer med deg underveis. 

Viva o Amor!