Skip links

Never forget to dream

Never forget to dream - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av

På undersiden av armen min er en av mine “levegregler” bokstavlig talt tatovert. Kristian sier han elsker den, elsker påminnelsen. Kanskje det er for han jeg tok den?

For selv ser jeg den nesten aldri. Men jeg praktiserer det hver dag. Drømmer. Dagdrømmer. Skaper virkeligheter, lever de ut i hodet uten begrensninger, kjenner på de, lar de få rom. Tar gjennomtenkte og modne valg ut fra drømmereisene. Vel vitende om at noen drømmer skal forbli drømmer og ikke realiseres.

Jeg tror den innsikten er det som gjør det så kraftfullt. At man tillater seg å drømme, tenke stort, fryktløst, uten å gå inn i den praktiske delen av hjernen som elsker å være kritisk, elsker å begrense, frykter å feile og kaste bort tid.

Når jeg coacher andre, er dette en av de mest virkningsfulle øvelsene vi går igjennom. Kommer i kontakt med følelser, slipper kreativiteten og eventyrlysten helt fri. Lar nye mulige verdener og muligheter få pusterom. Uten noe press om at det MÅ bli sånn eller sånn. Leker med tankene.

Jeg drømte om øylivet. Sammen lekte vi med tanken. Lot den få rom. Levde den fullt og helt noen utrolige dager i august. Kjente på den. Lot den få puste. Men den slo ikke rot. Det var en gammel drøm.

Adventure - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av
Adventure - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av

Et mentalt glansbilde. Ved å våge å ta de første skrittene mot den, innså vi at det var en av de drømmene som skulle få litt luft for så å slippe taket.

Jeg møter på de hos så mange i coachingtimene jeg gir. Store og små drømmer som tviholdes på. Og som noen ganger er “nøkkelen” til lykke. Hvis jeg bare hadde bodd på landet. Hvis jeg bare hadde hatt en annen utdanning. Hvis jeg bare..

Noen ganger stemmer det. Livet blir faktisk enda rikere. Noen ganger er det feil. Virkeligheten var så langt fra den vakre drømmen du trodde. Uansett skylder du drømmene å få luft så de kan bli fri. Så du kan bli fri.

For vår del, nå som inntrykkene etter reisen vår til Ibiza og Mallorca har fått synke inn, har vi kommet frem til at ingen av øyene er vårt nye hjem. Mallorca føles for treigt for å bo fast og Ibiza mer som et sted vi vil reise og besøke.

Men vi våget å prøve. Og så våget vi å slippe drømmen. Nå slipper vi å ha en hverdag hvor vi noen ganger tenker – ahhh, hvis bare vi hadde bodd på Ibiza.

Og best av alt. Vi har samlet nye puslespillbrikker på reisen, opplevd flere ting som er med på å forme hva vi vil skape. Vi vil være nære havet. Være i vakker natur. I nærheten av alt som nærer kreativitet.

En annen tidligere drøm vekker meg. Før jeg flyttet til Marbella. Jeg elsker havet, surfe på bølgene. Jeg trenger lyset året rundt. En inkluderende og varm kultur som former spennende og gode mennesker.

Alentejo surf - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av

Jeg ville egentlig til Portugal. Men jeg lot fornuften sende meg til Spania. Det var tryggere. Mer stabil økonomi. Bedre infrastruktur. Bedre investering. Nå som drømmen om øy-livet var fri, kom jeg igjen på den nesten fortrengte og glemte tanken om Portugal.

Kristian er med på tanken. Ikke bare med, han har også gjort timesvis med research om Portugal. Vært på vei til å flytte dit for noen år siden. Men endt med å holde seg i “trygge” omgivelser i Marbella. Og så fortrengt Portugal han også. Heldigvis.. For å møte meg.

Ingen tid å miste. Vi setter oss ned og drømmer igjen. Leker med virkeligheter. Finner bilder. Henger de opp på veggen foran oss. Innser igjen hvor rikt og vakkert dette landet er. Ingen av oss har vært der.

Andre ville trodd vi var gale. Vurdere å flytte til et land vi ikke har vært i? Magefølelsen er god.

V?g ? g? nye veier - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av

Vi reiser. Vi må utforske. Følge hjertet. Vi fortalte om planen til Lena på Villa Monte Hotel utenfor Faro på Algarvekysten. “Kom.. Begynn reisen her hos oss”.

Vi kunne ikke fått en bedre start. En privat middag for to under stjernene. Håndplukkede råvarer fra grønnsakshagen og utsikt fra det lille tårnrummet over den vakre eiendommen med en varm kveldsbris som et velkomstteppe rundt oss begge.

B?l p? Villa Monte - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av
Villa Monte i Faro - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av
Villa Monte - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av
Gr?nnsakshagen Villa Monte - Sheila Gomes - yoga, coaching og kunnskap for et godt liv du er stolt av

Never forget to dream er et innlegg om å forfølge drømmer for å finne ut hvilke som tilhører fortiden og hvilke som skal definere årene som kommer.

Hvordan har det inspirert deg? Kommenter under så andre kan ta del i din innsikt eller del innlegget på sosiale medier.